Gesubsidieerde rechtsbijstand

Wilt u formele afspraken maken over alle belangrijkste punten rondom een scheiding? Wij helpen u zowel bij uw echtscheiding als bij uw ontbinding geregistreerd partnerschap, scheiding van tafel en bed en bij een verbreking van samenleving. Dit kan alleen als u de intentie heeft er samen uit te komen.

Heeft u beiden recht op gesubsidieerde rechtsbijstand, dan verzorgen wij uw echtscheiding geheel gratis. Dit is uniek in Nederland: normaal gesproken betaalt u alsnog griffierechten en eigen bijdrages.

Voldoet 1 van de partners niet aan de voorwaarden, dan bieden wij een bijzonder scherp tarief.

Neem direct contact op

Wat zijn de voorwaarden voor gesubsidieerde rechtsbijstand?

Als u gratis de scheiding wilt aanvragen dan zal er eerst bekeken worden of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Er zijn een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen om rechtsbijstand te ontvangen. De Raad voor Rechtsbijstand zal hier naar kijken. U hoeft niet zelf de aanvraag in te dienen, dit kunnen wij voor u doen.

Belastbaar inkomen over 2019

Indien er minderjarige kinderen op uw adres staan ingeschreven dan is de grens €40.400,- per persoon. In alle andere gevallen geldt de grens van €28.600,-  per persoon belastbaar inkomen.

Let op: het gaat over het belastbaar inkomen (verzamelinkomen per persoon). Als iemand bijvoorbeeld € 42.000,- bruto per jaar verdient (en samenwoont met minderjarige kinderen), maar fiscaal € 10.000,- hypotheekrente af kan trekken, dan komt deze persoon in aanmerking voor een geheel gratis echtscheiding.

Let wel: de Raad voor Rechtsbijstand heeft een vermogenstoets. Aan het eind van de procedure mag u niet meer dan € 15.670,- per persoon aan vermogen bezitten.

Heeft u hier vragen over? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op

Meer informatie?